Belgian Paralympic Championchips

Op 24 en 25 April ging in Blankenberge de Belgian Paralympic Championchips door, dit zijn kampioenschappen voor mensen met een handicap uit 9 verschillende sporten.
Op 24 April ging het BK atletiek door; Leen Lambert was ingeschreven voor het verspringen en de 1500 m ( geen 1000 m zoals bij de jeugd omdat er in de gehandicaptensport geen leeftijdscategorieen zijn)
Bij de slechtziende en blinde heb je 3 classes T11; T12, T13 Leen kwam uit in de classe T 13, jammer genoeg was Leen alleen in haar categorie, maar ze heeft toch mooie prestaties neergezet.
In het verspringen had ze 6 pogingen 4 x sprong ze over de 3 m en de beste sprong was 3.27 m
Op de 1500 m stonden we samen aan de start, en heeft Leen haar eerste 1500 m op piste gelopen in een tijd van 6 min. en 42 sec.
Het was een leuke dag, hopelijk zijn er volgend jaar wat meer deelnemers.
 De atletiek bij de slechtzienden zit momenteel in een diep dal.
Hopelijk kan de organisatie van Halestra op 3 Juli daar weer wat verandering in brengen, en kunnen we de atletieksport bij de blinde en slechtzienden terug wat dichter bij hen brengen.
Ik nodig dan ook iedereen graag uit om eens te komen kijken en eventueel eens een 60 m met een simulatiebril te lopen, om zo eens een idee te krijgen wat slechtziend zijn is
 
Koen L