Cross Rieme

Rieme, 26 dec 2011 - Eindelijk een echte veldloop met veel modder! Dat hadden we allemaal gehoopt, maar later zal blijken dat we met hooguit enkele modderspatten op de benen tevreden moeten zijn. Tweede kerst, kerstvakantie en dus slechts een kleine delegatie van de Halestra-jeugd die naar Rieme afzakt.

Johan staat te popelen - allee dat denk ik toch - om zijn eerste opwarming op een veldloop te geven. Ulke loopt bij de tweedejaars benjamins een snelle 950 meter, en eindigt als 16e van de 37. Vervolgens mag Senne de jongste benjamins jongens vertegenwoordigen, en is blij met zijn 32e plaats, ongeveer halverwege. Branco is onze tweedejaars benjamin en loopt als 13e over de eindmeet, en laat nog evenveel atleetjes achter zich.

Bij de tweedejaars pupillen eindigt Anna als 16e van de 31 deelnemers. Even later starten de jongens voor hun 1150 meter. Warre vertegenwoordigt hier de Halestra-kleuren en wordt 40e. Hij glimlacht als hij zijn naam hoort roepen, en vindt zo zijn tweede adem. Zo zie je nogmaals het belang van (trouwe) supporters, waar ik mezelf toch mag bijrekenen. Atleten putten er kracht uit, ze tonen het niet altijd want meestal kijken ze niet of kijken ze heel streng, vooral de atleten die de jeugdreeksen ontgroeid zijn...

De atleten van geboortejaar 2000 zijn naar goede gewoonte het best vertegenwoordigd. Marlies, Lisa en Leonie nemen allen een trage start, maar schuiven geleidelijk aan naar voren door, elk op hun eigen tempo. Ze eindigen respectievelijk als 11e, 13e en 25e. De ontgoocheling is groot wanneer geen enkel modderspatje te bespeuren is op hun truitjes. Dan is het de beurt aan Marte bij de tweedejaars miniemen. Ze is er niet gerust in, ze is drie weken niet naar de training kunnen gaan, omwille van examens enzo. Het was lastig bevestigt ze achteraf, maar ze is toch wel blij met haar 20e plaats. De laatste in de rij om de 1950 meter te lopen is Brent. Hij loopt een nek-aan-nek race met een atleet van MACW, maar haalt het nipt van hem in een eindsprint, en wordt zo tweede, waardoor hij alweer een medaille rijker is.

Goed gelopen allemaal! En Johan: goede opwarming gegeven!

Groetjes,

Dorine

Mama van Lisa Van Renterghem

ps. Voor degene die het nog eens willen herbeleven klik dan op deze link te klikken.