Veldloop Uitbergen - Beperkte delegatie zet Halestra op de kaart

Daags na het clubfeest was het voor enkele ouders, en ondergetekende, niet evident om de vroege verplaatsing richting Uitbergen te maken. Maar met een aantal enthousiaste atleetjes is al dat ‘vroeg-opstaan leed’ al snel vergeten.

Een beperkte delegatie van 7 atleetjes vond de weg naar de weiden in het afgelegen Uitbergen, nota bene op 2 km van de cross van vorige week in Schellebelle.

Branco Vermeire was onze eerste Halestriaan en tevens enige Benjamin aan de start. Een gedreven manneke mag je hem gerust noemen. Terwijl hij onderweg nog wat molshoopjes plat trapte, liep hij ondertussen naar een zéér verdienstelijke 4e plaats.

Bij de pupillen zagen we Florence Borgonjon en Anna De Roo aan het werk. Bij de eerstejaars werd het een ware demonstratie van Florence: vanaf de start aan de leiding, om deze niet meer af te geven en de eerste zege voor Halestra deze namiddag een feit te maken. Ook Anna liep, dan wel bij de tweedejaars, een wedstrijd op haar niveau en mocht midden in het pak op een 8e plaats de aankomst overschrijden.

De miniemenreeksen zorgden dan voor de apotheose van de namiddag, met Marlies Maenhout, Leonie Van Vynckt, Brent Declercq en Victor Borgonjon aan de start. Beginnend bij de wedstrijd van Marlies en Leonie. Marlies had duidelijk haar zinnen gezet op vandaag. Behouden gestart, maar mee met het groepje voor de 3e plaats. Na een verstandige wedstrijd en een groeiend geloof in het podium, werd ze beloond met een mooie 3e plaats. Leonie’s start was één van haar betere, dixit papa. Vervolgens viel ze een beetje terug om op haar plaats te eindigen in het pak: een mooie 15e plaats was haar deel.

Het startschot klonk vervolgens bij de eerstejaars met Brent aan de start. ‘Brent wint’, was de onmiddellijke reactie van trainingsmakker Victor. En of hij gelijk had. Een ware demonstratie met maar liefst 15sec voorsprong op nummer 2. ‘Dat kan ik ook’, moet Victor gedacht hebben, want hij zette zich in de laatste jeugdreeks resoluut aan de leiding, met een treintje Vlierzele Sportief achter zich. Eentje kon nog lang aandringen, maar halverwege was hij er ook aan voor de moeite: overwinning nummer 3 was binnen.

Drie overwinningen, een bronzen plak en enkele mooie ereplaatsen. Kwam daar nog bij dat de trainer en enkele ouders daarna nog konden genieten van het WK cyclocross vanuit de mobilhome en de namiddag was zeer zeker geslaagd te noemen.

Davy