1x zilver, 1x brons op het pk veldlopen te lebbeke

Terwijl het al enkele dagen vriest dat het kraakt en onze Noorderburen zich opmaken voor een elfstedentocht, vonden toch enkele moedigen zich bereid om mee te strijden op het PK veldlopen. Terwijl ouders zich aan het warmen waren aan het gezellig vuurtje, meegebracht door de familie Borgonjon, waarvoor dank, werden de jeugdatleetjes opgewarmd door Thijs.
De eerste die de koude trotseerde was Branco, goed ingeduffeld wist hij zich naar een 28ste pl te snellen.
De eerste die de koude trotseerde was Branco, goed ingeduffeld wist hij zich naar een 28ste plaats te snellen.
Vervolgens hadden we Florence. Eerst de wedstrijd hard maken moest ze zich nog reppen om als derde op het podium te kunnen.
Hoewel het voor Anna een dubbele inspanning vergt om bij deze temperatuur te lopen mag ze gerust tevreden zijn met haar behaalde 14de plaats.
Marlies en Lisa hadden precies nog het meest last van de vrieskou. Volledig verkleumd van de kou en overal pijn wisten ze nog een 20ste en 25ste plaats te behalen.
Verder hadden we nog Brent. Het was vanaf het begin een harde wedstrijd, enkele keren kon hij het gaatje op de koploper dichten, doch finaal moest hij het hoofd buigen. Ondanks een fantastische eindsprint waardoor hij nog kort op de hielen zat van de winnaar, moest hij tevreden zijn met zilver.
Tenslotte nog Victor. Ondanks zijn gestalte toonde hij dat hij een grote mijnheer is als het op lopen aankomt. De podiumplaatsen waren vlug gekend maar er was nog de strijd voor de 4de en 5de pl.
Na elke wedstrijd had de familie Borgonjon nog voor elk atleetje een aangename verrassing, nl. een lekkere warme chocolademelk die genuttigd werd als iedereen warm ingeduffeld stond rond het vuur. Namens de jeugd en hun ouders willen we hen hiervoor van harte danken.

Koen