BK Oostende

Als afsluiter van het lange winterseizoen stond het BK veldlopen op het programma. Terwijl het een zonnige dag was, lag het parcours er op sommige plaatsen drassig bij en neem daarbij nog eens de heuvel, dan weet je dat dit als afsluiter een wedstrijd was die in de kuiten kruipt.

Onmiddelijk na de start werden schoenen en voeten ondergedompeld in het water, voor de één een zegen, voor de ander een hesel. Doordat het voor de Benj. een aflossing was, hadden deze een dagje vrij. Bij de pup meisjes hadden we florence die na een sterke start lichtjes terugviel, maar op het einde nog een 14e pl uit de brand wist te slepen. Anna had na een slechte nacht, geplaagd door Victer, een iets mindere dag, maar wel wel nog 87ste. De gebroeders Milan en Mathis stonden voor hun 4e wedstrijd aan de start. De zaterdagnamiddag nog voetballend en nu met grote ogen bewonderend naar de grote massa. Milan (16e) en Mathis (46) maakten er wel een dijk van een wedstrijd van. Jarne (80) wist ook niet direct wat hem overkwam, maar deed ook zoals de rest zijn uiterst best. Bij de miniemen miesjes stonden lisa (46) en Marlies(53) aan de start. Het is zoals steeds een wedstrijd in de wedstrijd, waarbij net als in Izegem Lisa het laken naar zich toe wist te trekken. Bij de miniemen jongens waren alle ogen gericht op  Brent (10), zelf had hij op iets beters gehoopt, maar heeft na een slopend seizoen gestreden voor wat hij waard was en mag gerust fier zijn. Dries (73) zou eens heel diep gaan  had h ij vooraf gezegd, wat hij ook heeft gedaan. Hij moest zelfd totaal uitgeput enkele minuten ingepakt worden zoals een marsmannetje, zo heeft hij ook een soevenirtje aan z'n BK. Last but not least, Victor. Razend gestart, dan wat moeten zoeken naar zijn 2e adem om terup op te rukken naar een 17e pl.

Iedereen kon met een tevreden gevoel naar huis gaan, enkel Annick (mama van Florence en Victor) keek later op de middag weemoedig nog naar de legend-run. Na haar loopverleden had ze hier gerust thuisgehoord.

Bedankt aan iedereen voor de voorbije wintermaanden en nu k unnen we ons al beginnen klaarmaken voor de komende zomer.
Foto's vind je weldra bij Album.

Koen