Memorial Van Damme - Lambert Leen

 

Kies je hoogtepunt!

Dank zij de gemeente Aalter konden we vrijdag 7 september 2012 naar de Memorial Ivo Van Damme. Een zomerse atletiekavond in het Heizelstadion zagen Jens, Yorich, Marlies en Karen wel zitten.

Hans Van Alphen kreeg bij de aanvang van het verspringen een daverend applaus. De sfeer zat er onmiddellijk in. Leen Lambert zorgde voor het eerste kippenvelmoment. “Een jonge talentvolle atlete met een mooie toekomst”, vertelde Carl Huybrechts. Wij schreeuwden onze stemmen schor. Koen, de papa van Leen, hielp nog even bij de startblokken. Een warm emotioneel moment, vader en dochter, op een topmeeting zij aan zij. Toen klonk het schot, we riepen haar naam, zo fier waren we… en Leen die rende en rende. Papa kon haar niet meer bijhouden, maar zag dat het goed was. Leen en Koen verdienen van ons “meer” dan goud. Een eerste hoogtepunt? In ieder geval het mooiste.

Toen kwamen de andere sterren opgereden. Bolt, Blake, Tia Hellebaut en de broers Borlee. De meeting begon nu echt. Hoogspringen, polsstokspringen, 10 000 meter, enz. We kwamen ogen tekort. De kleine atleten van Halestra en hun begeleiders lieten het niet aan hun hart komen. De Belgische driekleur werd heen en weer gezwaaid en ondertussen werden er “lichtjes” verzameld om bij valavond dit atletiekhoogtepunt te kunnen afsluiten. We zagen Asiet Merritt naar een nieuw wereldrecord rennen, we keken vol bewondering naar de ren van Usain Bolt, de grijpende klauwen van Blake, de 400 meter race van twee Belgische wereldsterren,…en werden verrast door een schitterend afsluitend vuurwerk. Een korf vol hoogtepunten namen we mee…waarbij er eentje helemaal Halestra was. Om nooit te vergeten!

 

Dirk (stiefpapa Karen Desmet)