Verslag veldloop Zwijnaarde

Eenentwintig jeugdatleten maakten hun opwachting voor de eerste officiële cross van het seizoen op de terreinen van Don Bosco Zwijnaarde.

Zoals gewoonlijk mochten de kangoeroe meisjes als eerste aan de startstreep staan. Juliette was onze enige vertegenwoordigster in deze groep maar ze heeft dit met verve gedaan. Ze volgde mooi de voorlopers en moest enkel bij de eindspurt een gaatje laten op de eersten.

Na deze wedstrijd volgden onmiddellijk de Benjamins meisjes met Hanne en Marie aan de start waren we hier goed zichtbaar. Hanne liep een sterke wedstrijd. Ze was mee bij de start met de kopgroep, moest dan even de rol lossen maar met nog 250m te gaan vond ze haar turbo en rolde ze nog enkele voorgangers op om een schitterende derde plaats te behalen. Marie volgde even verderop en werd 27ste .

Drie Halestra dames aan de start bij de 2de jaars Benjamins. Anna nam de kopstart om dan een spannende strijd te leveren met 2 andere atletes. Op het einde stond ze te stralen op het podium met een mooie 2de plaats. Céleste behaalde een 18de plaats en Rhuna liep bij haar debuut naar een 32ste plaats. Dat biedt perspectieven naar de volgende wedstrijden.

Pas na de meisjes benjamins mochten ook de ongeduldige Kangoeroe jongens hun wedstrijd lopen. Wout en Leon liepen een uitstekende wedstrijd en toonden onze clubkleuren. Een korte spurt bracht ze naar posities in het eerste deel van het deelnemersveld maar aangezien er geen uitslag is bij de kangoeroes weten we niet waar ze net geland zijn.

Als volgende stonden de Benjamins jongens van 2010 aan de start. Hier stonden opnieuw drie van onze atleten aan de startlijn. Vic liep in zijn debuutwedstrijd naar een 9de plaats kort gevolgd door Tijl die 14de werd. Een beetje verderop volgde nog Thibo die 37ste werd.

Bij de 2de jaars benjamins waren vaste waarde Gunnar en nieuweling Maxim onze ambassadeurs. Na een sterke eerste helft van de wedstrijd eindigde Gunnar als 12de. Maxim legde beslag op de 29ste plaats.

Slechts 1 atleet aan de start bij de jongste pupillen. Jordy ontwikkelde een serieuze spurtsnelheid bij de start en probeerde dit vast te houden. Hij kwam mooi in het midden van het deelnemersveld als 26ste over de streep.

Het grootste aantal Halestra atleten kenden we bij de pupillen van 2007. Leander en Mats kwamen perfect uit de startblokken en liepen bij de eersten uit de eerste rechte lijn. Nieuwkomer Leander kon zijn positie vrijwaren en eindigde mooi in de top tien als 8ste. Mats moest nog enkele plaatsjes prijsgeven en liep naar de 24ste plaats. Traditioneel bij de pupillen was er ook de strijd tussen Lars en Bram. Bram kwam het best op dreef maar Lars bleef in zijn buurt en kon met een laatste spurtje nog net zijn vriend voorblijven. Ze werden 32ste en 33ste.

Net zoals haar broer was Jolien de enige in haar reeks van onze club. Ze liep een wedstrijd waarbij ze enkele keren haasje over speelde met haar concurrenten. Ze overschreed als 21ste de eindmeet.

Onze laatste jeugdatleten waren de miniemen Thomas en Miguel. Ze bleven de hele wedstrijd in elkaars buurt en ook in de uitslag kwamen ze op de 28ste en 29ste plaats.

Verder willen we zeker nog de prestaties van onze oudere “jeugd” niet vergeten. We kregen nog 2 podiums te zien voor Halestra. Marlies werd 3de bij de dames junioren en Davy werd na een lange afwezigheid in het veld ook 3de bij de Masters.